ברצוני לפתוח מסעדה חדשה, לאלו דברים עלי לשים לב, בעת תכנון המבנה על ידי האדריכל שלי?

בניית מסעדה, כמו בניית כל עסק אחר, הינה שונה באופן מהותי מבנייה של בית פרטי. בעוד שבית פרטי מנוצל למרחב האישי והמשפחתי, אזי שמסעדה כמו כל עסק אחר, מנוצל למרחב הציבורי, וכך הוא צריך להיות מתואם הן מבחינת גודלו, והן מבחינת המרחבים שבו. כאשר האדריכל יציע לך, את תכנון המבנה, עליך לשים לב, האם יש בו מספיק שטח, הן לאזור ההסעדה והבר והן לאזור המטבח והמלצרים. האם יש בו מערכות טיהור אוויר,ארובה, האם יש בו מספיק מקום לציוד הנלווה (כמו למשל, אזור לפחי אשפה, בלוני גז, מדחס לאריזות ריקות), וכמובן האם התכנון עונה על דרישות משרד הבריאות, משטרה, ומכבי אש.

מידע ומאמרים בנושא

אדריכלות בשבילכם

אדריכלות בשבילכם

רכשתם בית חדש ואתם מתלבטים מי יהיה האדריכל שלכם? החלטתם לעצב את המשרד ואתם לא יודעים איפה להתחיל? תנו לנו לעזור לכם. באתר My Architect, תוכלו למצוא...

אדריכלות ירוקה - מדריך

אדריכלות ירוקה - מדריך

האידאולוגיה העומדת מאחורי אדריכלות ירוקה היא השגת תנאי מחייה אופטימליים תוך ניצול מינימלי של משאבים. הרעיון הוא ליצור מבנים אשר יחסכו...

עיצוב גינות- מדריך קצר

עיצוב גינות- מדריך קצר

חשיבות העיצוב של הגינה שלנו, איננה רק לטובת המראה שלה אלא גם ובעיקר לתחושה האישית שלנו, ככה זה שעיצוב גינות מתקשר לאנרגיות פנימיות לפחות...

כל מה שצריך לדעת על מכינות לעיצוב

כל מה שצריך לדעת על מכינות לעיצוב

המאבק על מקום בפקולטות לאדריכלות בארץ גורמות לאלפי סטודנטים בשנה להוציא עשרות אלפי שקלים במכינות לעיצוב, אילו מכינות פועלות ומה הן מציעות...

מחירון עיצוב בית בעצמנו

מחירון עיצוב בית בעצמנו

המגמה כיום היא לעצב עת הבית בעצמנו - עד כמה זה באמת אפשרי וכמה זה עולה לנו? רשתות ענק המספקות חומרים גולמיים יותר וגולמיים פחות לעיצוב הבית,...