אדריכלים
» מאמרים וחדשות
» עיצוב מסעדות - שיהיה נעים לאכול
עיצוב מסעדות - שיהיה נעים לאכול
נכתב בתאריך: 06/08/10 , עודכן בתאריך: 17/02/20
בשני העשורים האחרונים, עם התפתחות התרבות הקולניארית בישראל, התפתח גם התחום של תרבות המסעדות.
תגידו להתראות לכיסאות הפלסטיק הישנים ותברכו לשלום את הארט דקו החדש
מסעדה מצליחה מתחילה קודם כל בעיצוב שלה, לכן עיצוב מסעדות
כאשר אתה אורח במסעדה אשר מעוצבת באופן מעניין, שונה, מושך הדבר גורם לך להתרשם ולחוש תחושת שייכות למקום, בין אם המסעדה מעוצבת בסגנון ביתי, רטרו, קלאסי או רשמי- על עיצוב מסעדות להיות תואם לאוכל המוגש במסעדה ולפנות לקהל היעד של האורחים בה.
עיצוב מסעדות יתחיל מניתוח מטלות ושרשרת מזון, תכנון החומרים והתאמת צבעים ופריטים: עבודה מול תקציב, פירוק לתוכניות עבודה מפורטות, הכנת כתבי כמויות ועוד.
עיצוב פנים של מסעדות
העיצוב הכללי של המסעדה צריך בראש ובראשונה לשרת את צוות העובדים, על מנת שהעבודה תהיה נוחה ונעימה, אולם גם עיצוב הפנים צריך להיות ידידותי כלפיי הלקוחות כמו:
מיקום השולחנות, תאורה, מיזוג, נוחות השולחנות והכיסאות, על הכיסאות להיות לא רק מעוצבים באופן יפה אלה גם להתאים בנוחות ובגודל, גם לאנשים בעליי מימדים גדולים. על השולחנות להיות מרווחים בהתאם לאופן הגשת המנות.
באם החלטתם לשרת באותה המסעדה אנשים בעליי מוגבלויות רצוי לתכנן דרכי גישה אל תוך המסעדה וגם אל השירותים.
סגנונות שלעיצוב המסעדה
תחילה נבין את המושג סגנון. סגנון הוא הבעה ויזואלית של רעיון מסויים. כיום ניתן לומר שקיימים כמה סגנונות שהם לרוב אקלקטים, מתחברים עם סגנונות מהעבר.
סגנון הארט-דקו: סגנון שהופיע לראשונה בשנות העשרים של המאה העשרים, ומתאפיין בצבעים עזים של צהוב, אודם, כחול יחד עם קומפוזיציות של צורות גיאומטריות, השימוש לרוב הוא בחומר הפלסטיק או המתכת.
תנועת הדה- סטיל: עוסקת גם כן בצורות גיאומטריות אך באופן אמיץ וקיצוני יותר מהארט- דקו, ואף ישנו שימוש רב יותר של צבעים שחור ולבן. בעזרת צורות מלבניות נוצרו קומפוזיציות א- סימטריות.
הארט נובו: סגנון שצמח בסוף המאה ה19 וחיקה צורות מהטבע: פרחים, צמחים וכך נוצר שימוש בצורות ארוכות ומעודנות גם כאשר מדובר בחומרים קשיחים כפלדה.
הסגנון הבינלאומי: מכונה ה"בואהנס", סגנון שנגע לרוב בתחום האדריכלות ועסק בתכנון בצורות גיאומטריות פשוטות עם דגש על פונקציונליות , התפיסה היא שבניין הוא קודם כל מה שהוא צריך להיות בלי קישוטים.
סגנון Art& crafts: סגנון שדגל בעיצוב אישי וייחודי ועסק גם בחומרים טבעיים. הסגנון השפיע מאוד על העיצוב התעשייתי של סוף המאה ה19 ותחילת המאה ה20.
עלות עיצוב מסעדות
העלות של עיצוב מסעדה נקבע לפי איזור המסעדה (הבר, מטבח, עמדת מלצרים, עמדת תשלום) לכל איזור יש מחיר לפי מ"ר. כדי שהכל יהיה רציני ונכון רצוי לפנות למעצב פנים לפי סגנון העיצוב שאתם בוחרים ולהיוועץ בו על מנת לקבל תשובה מלאה והצלחה בעסק החדש/ ישן.