אדריכלים
» מאמרים וחדשות
» כיצד ניתן להתנגד לפרויקט תמ"א 38?
כיצד ניתן להתנגד לפרויקט תמ"א 38?
נכתב בתאריך: 21/02/19
פרויקט תמ"א 38 מביא עמו המון תוצאות חיוביות ומיטיבות לבית - המיגון מפני רעידות אדמה, שיפור המבנה, התוספות לבית שמקנה המדינה והעלאת ערך הדירה הן אכן תוצאות ברוכות. עם זאת, לא תמיד הדבר מתאים לדיירים ולשכניהם בבניין והעבודות נמשכות זמן רב ועשויות להשבית את שגרת החיים באופן קיצוני. לכן, זכאים הדיירים שאינם מעוניינים בהחלת הפרויקט בדירתם ודיירים החיים בקרבתם, להגיש התנגדות לוועדה לתכנון ולבנייה או למפקח על המקרקעין.
עילות להתנגדות שלא יתקבלו...
ישנן עילות נפוצות המוגשות במסגרת התנגדות לתמ"א 38 - העילות הבאות נדחות כמעט תמיד ומוטב להימנע מהן:- נזקי לכלוך ורעש לא ישפיעו על החלטת הועדה. השלכות מהלך העבודה אינן עילה לעצירת התפתחות והתחדשות עירונית. רק השלכות שליליות של סיום העבודה עשויות להשפיע.
- עם זאת, גם הטענה כי גובהו החדש של הבניין יטיל צל על בניין נמוך או יסתיר נוף אינה עילה תקפה. השאיפה להגבהת הבניינים היא חלק ממגמה רחבה להתחדשות ברשויות מקומיות רבות ועתידם של כל בנייני העיר הוא להמשיך ולהתנשא לגובה.
- הובהר מפורשות מספר פעמים על ידי רשויות החוק כי טיעונים בדבר צפיפות ופגיעה בפרטיות עקב השינויים שייערכו בבניינים לא יתקבלו. רווחתן של שכונות שכנות שלמות וביטחונן גוברים על רצונם של דיירים יחידים ביותר מרחב ופרטיות.
אם כך, איך כן ניגשים לסוגיה?
חשוב שהסוגיות יהיו מטעמים תכנוניים מקצועיים ושיציגו ראיות לכך שהפרויקט בעייתי מבחינה תכנונית.התנגדות מטעמים הנדסיים
- ניתן לטעון כי הבניין כבר ממוגן מפני רעידות אדמה.
- ניתן להציג את תנאי התב"ע באזור ולהראות כי פרויקט תמ"א 38 עומד בסתירה להם.
- פגיעה בצביון שכונה מכוח חוק עזר עירוני.